Categories
Alliansen

Alliansen under lupen: Del 4

I år er det Stortingsvalg og med det følger valgkamp. For noen er det høydepunktet i den politiske syklusen, og for oss andre er det som å sjekke spam-folderen i den gamle hotmailen du laget en gang i starten av millenniet. For mikropartier som Alliansen og Demokratene er det derimot en gylden mulighet for å nå ut til en verden utenfor det alt mer aldrende fellesskapet på Facebook.

I den anledning har AFA Oslo valgt å se nærmere på Alliansen. I fire artikler vil vi presentere partiet, og kandidatene som holder til på Østlandet.

Del 1 | Del 2 | Del 3 | Del 4

Kandidatene bosatt i Oslo

Alliansen stiller lister i alle fylker, til sammen utgjør det 260 listeplasser fordelt på 60 personer, 56 menn og 4 kvinner. Vi har valgt å fokusere på kandidatene som bor på Østlandet. I del 4 går vi gjennom kandidatene som bor i Oslo.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen
Født: 13.09.1971
Bosted: Solveien 110C, 1162 Oslo
Valgliste: 1. kandidat i Akershus, 7. kandidat i Aust-Agder, 1. kandidat i Finnmark, 2. kandidat i Hedmark, 4. kandidat i Hordaland, 4. kandidat i Møre og Romsdal, 1. kandidat i Nordland, 9. kandidat i Nord-Trøndelag, 2. kandidat i Oppland, 1. kandidat i Oslo, 4. kandidat i Rogaland, 4. kandidat i Sogn og Fjordane, 10. kandidat i Sør-Trøndelag, 1. kandidat i Troms, 4. kandidat i Vest-Agder, 1. kandidat i Vestfold og 1. kandidat i Østfold.

Han vokste opp i Fredrikstad som Hans Jørgen Johansen. Som elleveåring skilte foreldrene seg. Han mistet kontakten med sin far, og følte seg sviktet og uelsket. Deretter ble livet en kamp for å få oppmerksomhet av faren sin.

Også senere i livet fører han en kamp for å bli sett. Et grep han tok var å legge til «Lysglimt» i navnet sitt, siden Johansen ikke var unikt nok.

Han fullførte sin bachelor i økonomi ved Lunds universitet i Sverige. Etter en kort sejour ved Berkeley, USA og som gulljeger i Filippinene, returnerte han til Norge for å starte opp mailtjenesten Runbox.

Runbox finnes fortsatt, og ble lansert på nytt i 2011. Tidligere frontet selskapet et bilde av Lysglimt Johansen på forsiden, men nå er hans navn hvisket ut fra nettsidene. Gjennom et annet selskap har han likevel beholdt eierskap av i underkant 1% av aksjene til Runbox.

Lysglimt Johansen er registrert i rikmannsstrøket Solveien, sammen med Kristine Rødland og deres datter. Kristine Rødland er journalist og driver magasinet «Kosmetikk».

Lysglimt Johansen har også prøvd seg innen journalistikken. Under studenttiden i Lund gjorde han et forsøk på å starte opp en svensk utgave av «Kapital», men måtte gi opp etter en konflikt med norske Kapital.

Neste journalistiske prosjekt var å relansere magasinet «Farmand». Etter en rettighetsstrid skiftet magasinet navn til Farmann. Finansieringen av den fysiske utgaven skulle ordne seg etter den første prøveutgaven. Fortsatt den dag i dag finnes Farmann kun på internett.

Lysglimt Johansen har i et av de siste innleggene på nettsiden tatt et oppgjør med Farmanns ideologiske fortid, som han mener har vært korrumpert av jødedommen. AFA tviler dermed på at Farmann vil kunne kjøpes på Narvesen med det første.

Mellom år 2000 – 2003 var Lysglimt Johansen leder for FRIdemokratene, en libertariansk utbryterorganisasjon av FrP.

År 2013 stilte Lysglimt Johansen til valg for Piratpartiet.

Samme år var det på tide å lansere enda et prosjekt, en norsk avdeling av det libertarianske «von Mises-instituttet». Dette ble enda et kortlivet prosjekt.

Lysglimt Johansen har også et nært forhold til Spania. I flere år arrangerte han «Gran Canaria business week». Konferansen ble sist gjennomført i 2017, selv om det i 2018 ble gjennomført en uformell konferanse «for de som var ment for å møtes».


Henrik Robert Aarseth
Født: 28.06.1973
Bosted: Dronning Ingrids plass 1, 0576 Oslo
Valgliste: 11. kandidat i Oslo, 11. kandidat i Akershus, 10. kandidat i Vestfold, 10. kandidat i Buskerud, 12. kandidat i Sør-Trøndelag, 11. kandidat i Oppland, 6. kandidat i Nordland, 11. kandidat i Møre og Romsdal, 9. kandidat i Hordaland, 8. kandidat i Finnmark.

Henrik Robert Aarseth er bosatt på Lille Tøyen i Oslo og har siden 2019 vært aktiv i Alliansen og senere også Den Nordiske Motstandsbevegelsen.

Henrik deltok på en mye omtalt aksjon hvor NMB trakasserte besøkende på synagogen i Oslo under Yom Kippur i 2020. I etterkant av denne aksjonen ble han arrestert utenfor den samme synagogen bevæpnet med kniv.

Iløpet av 2020 og 2021 har han vært tilstede på en rekke av Røde Luers demonstrasjoner i Oslo, hvor han har deltatt med flere personer tilknyttet Alliansen. Han har også vært tilstede på det meste av Alliansens arrangementer og stands i Oslo.


Andreas Glærum Mørkved
Født: 23.12.1975
Bosted: Otto Sogns vei 15, 0681 Oslo
Valgliste: 16. kandidat i Oslo og 23. kandidat i Akershus.

Andreas Glærum Mørkved har langt fartstid i de fascistiske miljøene. Han ble først aktiv i den Nordstrandsbaserte nazigruppa Viking, før han fortsatte sitt engasjement i Blood & Honour på slutten av 90-tallet hvor han var en sentral skikkelse sammen med Morten Lorentzen (tidligere Morten Bakke).

Mørkved er straffedømt en rekke ganger for blant annet brannbombingen av to kebabsjapper på Søndre Nordstrand i 1999. I dag står han på liste for Alliansen og har i år deltatt på Røde Luer-demonstrasjoner i Oslo med Alliansen- og Trumpflagg.

Vi har tidligere skrevet om Mørkved og hans politiske engasjement.


Mick Skjørten
Født: 1981
Bosted: Skullerudbakken 14b, 1189 Oslo
Valgliste: 17. kandidat i Oslo, 18. kandidat i Akershus og 18. kandidat i Rogaland.

I 2019 var Mick Skjørten 2. kandidat på Alliansens liste i Oslo og kjernesakene hans da var motstand mot stråling og 5G-nettet.

Skjørten har et eget firma «Mick S Indigo Mick Skjørten» hvor han selger mirakeloljer mot morgengrettenhet.

Han er også styremedlem i Folkebevegelsen, et initiativ hvor Ingar Oddleif Grøndahl, tilknyttet Gule skjorter for Ytringsfrihet, er styreleder.


Ginka Simeonova Follestad med ektemannen Dag Einar Follestad.

Ginka Simeonova Follestad
Født: 1961
Bosted: Olaves Hvervens vei 36, 1266 Oslo
Valgliste: 21. kandidat i Oslo

Follestad sto på listene til Alliansen i 2019 også, da på en 11. plass. Hun er gift med Dag Einar Follestad som var 4. kandidat for Alliansen i 2019, og aktivt drev valgkamp sammen Lysglimt Johansen. Dag Einar Follestad fremmer i år Demokratene.


Per Steinar Sørå.

Per Steinar Sørå
Født: 13.01.1948
Bosted: Mor Go’hjertas vei 27 0469 Oslo
Valgliste: 13. kandidat i Oslo

Per Steinar Sørå er 13. kandidat i Oslo. Han har tidligere vært tilknyttet mikropartiet Rettferdighetspartiet hvor han var 5. kandidat i 2001.

To år gammel ble Sørå plassert på et gamlehjem i Bergen, og tilbrakte flere år på ulike institusjoner diagnostisert som åndsvak og evneveik. Siden den tid har han ført en kamp for å kvitte seg med diagnosene og få erstatning.


Bjørn Øivind Pedersen.

Bjørn Øivind Pedersen
Født: 1970
Bosted: Frederik Glads gate 8b, 0482 Oslo
Vagliste: 22. kandidat i Oslo


Bjørn Øivind Pedersen er 22. kandidat for Alliansen i Oslo. Han jobber som operatør i Norsk Gjenvinning.


Er du med i våre lister?

Det skal ikke være lett å være fascist, men det skal være enkelt å slutte. Ønsker du å legge ditt fascistiske engasjement på hyllen, oppfordrer vi deg til å lese mer om hvordan du kan få hjelp til å forlate den fascistiske bevegelsen.

Les mer i vår avhopperguide: Info til avhoppere.