Categories
Demonstrasjon-aksjon SIAN

SIAN ut av Bergen

Det er fortsatt uklart hva etterspillet av dagens motdemonstrasjon mot SIAN i Bergen blir. Antifascismen seiret igjen, og SIAN valgte å avslutte arrangementet sitt, som følge av at noen av motdemonstrantene fikk nok av Lars Thorsen og SIANS konstante oppfordring til folkemord, voldsbruk og etnisk rensning.

Veslemøy-aksjonen, Alternativ Media og Sons of Odin ble forsøkt revitalisert for å forsøke å tilrettelegge for at SIAN fikk spre sin rasistiske propaganda i fred. De stilte seg på motdemonstrantenes side på gjerdet, og forsvant like fort som SIAN da de skjønte at det antifascistiske miljøet i Bergen ikke kom til å la dem messe i fred. Det tok under en halvtime fra folkemøtet startet til SIAN og deres venner stakk med halen mellom beina!

Vi vant kampen mot SIAN i Bergen i dag, men seieren smaker bittert. I dag bestemte Bergenspolitiet seg for å følge politiet på Furuset, og retta våpnene sine mot barn og unge. De fleste som ble sprayet var under 15 år, og de fleste som er inndradd eller arrestert er også mindreårige. Politiet rapporterer om steinkasting i forkant av at de fant fram peppersprayen, men denne steinkastingen er det så langt ingen andre enn politiet og SIAN som har fått med seg. Politiet har igjen bevist at de er langt mer villig til å rette våpen mot ungdom, enn de er til å arrestere fascister som samtidig høylydt fra scenen oppfordrer til å skyte antifascister.

Vi heier fram våre allierte antifascister og ikke minst ungdommen i Bergen, og deres fantastiske innsats i kampen mot fascisme. Takk til alle Bergens antifascister for en helt fantastisk innsats – vi gikk seirende ut!

Alerta, alerta, antifascista!

Antifascistisk Aksjon Bergen