Categories
Demonstrasjon-aksjon Kampdag Nordiske Motstandsbevegelsen

Antifascistisk Pride 2020

Som leder for NMB på Østlandet står Richard Eide ansvarlig for store deler av nazistenes “Knus Homolobbyen”-kampanje. I år har nazistenes ikke vært særlig aktive, men det hindret ikke AFA Oslo fra å dra i gang vår “Knus Richard Eide”-kampanje.

Naboene til Eide ble opplyst om nazisten de deler hus med før vi markerte en Antifascistisk Pride med flagg og røyk.

Vi har tidligere forklart for Eide at han bør legge ned sin politiske aktivisme. Vi gjentar nå den oppfordringen og vil anbefale vår guide til avhoppere som dere finner på vår nettside.

Antifascistisk Aksjon Oslo

Natt til 28 juni 1969 storma politiet Stonewall Inn i New York. Stonewall Inn var et sårt tiltrengt møtested for skeive av alle kjønn, i en tid der homofili, og å presentere et annet kjønn enn det som tildeles ved fødsel, var forbudt ved lov.

Denne natta sa skeive stopp. Vi hadde fått nok av trakassering og politivold. Med svarte transkvinner i front startet et opprør og stedet ble forsvart med brostein og molotowcocktails i flere døgn.

Dette var ikke første gangen skeive måtte slåss for rettigheter, for retten til å elske, for retten til å ikke bli trakassert eller drept, men det er en historisk dag ettersom vår tids skeive frigjøringsbevegelse ble født denne dagen.

Prideparadene verden over blir alltid lagt til juni, for å minnes Stonewallopprøret, og for å fortsette kampen for skeiv frigjøring.

Skeiv frigjøringskamp er iboende antifascistisk. Før krigen ble vi stempla som umoralske og perverse, likekjønna kjærlighet var forbudt. Under krigen ble vi straffa, tvunget til å bære rosa og svarte trekanter på ermene, stempla som degenererte statsfiender og satt i leire for å dø. I nazistenes leire ble skeive utsatt for bestialsk forskning, vi ble torturert, brukt som levende blink, og drept. I det interne hierarkiet havnet vi nederst fordi våres medfanger også var homofobe. Etter krigen var likekjønna kjærlighet fortsatt forbudt.

På 50-tallet startet skeive aktivister debatt og krevde avkriminalisering av homofil kjærlighet. Biskopene satt seg på bakbeina og kalte homofili “en fare av verdensdimensjoner.” Straffelovens paragraf 213 ble ikke oppheva før i 1972.

De siste årene har vi sett at nazistene i NMB har brent regnbueflagg og proklamert den skeive bevegelsen som sin hovedfiende. Hos fascister finner vi et vestlig kristent tankegods som burde vært kastet på historiens skraphaug. De ser på skeive som en trussel, fordi våres kjærlighet og vår eksistens knuser grunnmuren for deres menneskefientlige, rasistiske og heterosexistiske ideologi.

«We came battle-scarred and angry to topple your racist, sexist, hateful society. In one fell swoop we came to destroy by our mere presence your labels and stereotype with which you’ve oppressed us for centuries. And we came with love[…]».

Kiyoski Kuromiya, 1970

Opp alle jordas skeive! Kampen fortsetter!

Antifascistisk Aksjon Oslo