Categories
Demonstrasjon-aksjon Kampdag Solidaritet

Nazister konfrontert ved AFA 25 årsjubileum

På lørdag for to uker siden feiret AFA sitt 25-års jubileum. Festen var en stor suksess og over 200 personer kom og feiret sammen med oss!

Som noen kanskje allerede har fått med seg, skjedde det også en hendelse mot slutten av festen. Idèt vi var i ferd med å stenge dørene for kvelden, marsjerte fem kjente nynazister opp til Blitz. Disse var ingen ringere enn Mikael Fossum og hans fire internasjonale gjester.

Mikael har vanket i nazimiljøet siden tidlig 2000-tallet, og henger i dag i kretsen rundt Enga Casuals. Blant gjestene han hadde tatt med på Oslo-sightseeing finner man blant andre Darren Hoy og Jason Wilcock, som har tilknytning til Oldham-opptøyene i England i 2001, samt Blood And Honor og Combat 18. Gjengen med briter kom til Oslo den 16. mai for å dra på Vålerengakamp, feire 17. mai på Kolbotn og for å drikke på puber i Oslo.

Denne gjengen var i ferd med å avslutte kvelden når de valgte å dra opp til Blitz. Hva deres formål med denne turen var, kan man bare spekulere i. Sist gang Mikael hadde med seg internasjonale gjester på byen i Oslo overfalt de to tilfeldige kurdere på gata. I denne saken ble Mikael, briten Anthony Goodway og èn til fra det alternative fotballmiljøet rundt Vålerenga dømt for rasistisk motivert vold.

Vel framme ved Blitz, skjønte de fort at AFA feiret sitt 25-års jubileum denne kvelden. Straks etter at gjengen ble konfrontert tok Mikael bena fatt og løp livredd vekk, mens han etterlot de forvirrede britiske nazistene i stikken. Disse ble så jaget fra stedet av antifascister.

Oslo har lenge, på grunn av en sterk antifascistisk organisering og motstand, vært fri fra nazistenes pubrunder som gjør byen vår utrygg. Denne motstanden vil fortsette, fordi vi aldri vil godta at byen vår føles utrygg. Fascister vil alltid bli kjeppjaga!

Alerta Alerta Antifascista!

Antifascistisk Aksjon Oslo