Categories
Alliansen Nordiske Motstandsbevegelsen

Norsk våpennazist tilbake fra Ukraina

Tirsdag publiserte NRK en artikkel om en 22 år gammel norsk nynazist som hadde reist til Ukraina og sluttet seg til den ukrainske fremmedlegionen, for senere å ha returnert til Norge.

Vi synes det er positivt at de større mediene tar ansvar og setter fokus på høyreekstreme miljøer. Vi biter oss imidlertid merke i at NRK har valgt å la ham være anonym. Vi mener at nazister og fascister, særlig de med tilgang til våpen, ikke skal være anonyme, og at den øvrige befolkningen bør få vite hva som beveger seg i disse miljøene. Derfor har vi valgt å gå ut med navnet på denne personen.

Personen heter Helge Schmidt Mossige, og er bosatt på Nærbø i Hå kommune på Jæren.

Helge Schmidt Mossige
Helge Schmidt Mossige
Født i år 2000
Nærbøgata 48, 4365 Nærbø

Dette er ikke første gangen Helge havner i medias søkelys.

I september 2019 blir Helge og en to år eldre person stoppet i en rutinekontroll i Kristiansand havn. De har akkurat kjørt hver sin bil av danskebåten, og under kontrollen finner politiet store mengder våpen og våpendeler. I tillegg fant politiet et naziflagg i en av bilene.

Politiet ønsket den gang ikke å kommentere hva slags miljø de trodde de to våpensmuglerne tilhørte.

Våren 2021 blir Helge dømt til fengsel i ett år og 2 måneder for smuglersaken. Han soner to tredeler av straffen, og slipper ut i november samme år. Men allerede dagen etter løslatelsen blir Helge pågrepet og siktet, også denne gangen for ulovlig befatning med våpen.

Da dette ble kjent gikk Filter Nyheter ut med opplysninger om at en Telegram-bruker med samme navn som siktede hadde postet bilder av hakekorsflagg og andre nazieffekter, i et chatterom tilknyttet det høyreekstreme partiet Alliansen. De avbildede effektene var fortsatt pakket i plastemballasje fra fabrikken, og det var i følge Helge han selv som hadde fått dem produsert.

Morsomt nok valgte politiet denne gangen å si at de lenge hadde hatt kjennskap til nazisympatiene hans.

Vi følger naturligvis nøye med på Helge, og hans meningsfeller. Vi vet hvem de er, og det gjør du som leser dette også.

Kjenner du Helge, eller er du på en annen måte berørt av denne artikkelen? Har du informasjon om nazistisk aktivitet eller organisering? Nøl ikke med å ta kontakt!

Ønsker du eller noen du kjenner å hoppe av fra den høyreekstreme bevegelsen? Les vår informasjonsside for avhoppere her.

Antifascistisk Aksjon Oslo