Categories
Demonstrasjon-aksjon Scandza Forum Solidaritet

Blokaden av Scandza forum

Lørdag 2. november holdt fascistene i Scandza Forum en konferanse på hemmelig adresse i Oslo. Til tross for at arrangørene hadde gjort alt i sin makt for å holde stedet skjult, klarte vi gjennom god research på nett og i felt, både i Oslo og Bergen, å avdekke adressen.

Det antifascistiske nettverket Oslo mot Rasisme hadde på forhånd planlagt en blokade og vi ankom stedet i samlet flokk. Verken politiet eller fascistene var forberedt på vår tilstedeværelse. Dette ble tydelig da politiet febrilsk begynte å vifte med tåregassbeholdere, mens fascistene utenfor lokalet løp inn i panikk og låste døren etter seg. Vi samlet oss deretter utenfor hovedinngangen og blokkerte den. De kjente nazistene Richard Eide og søstrene Moen fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen hadde forvillet seg til feil inngang, og måtte geleides inn bakveien av politiet. Siden politiet begynte å benytte bakdøren, bestemte vi oss for å flytte blokaden til innkjørselen til selve området.

Vi blokkerte konferansen i flere timer, til tross for at politiet hindret kamerater som samlet seg utenfor fra å bli med i blokaden. Da utleieren ble kjent med hvem de hadde leid ut til, ønsket de at politiet skulle kaste dem ut. Dette spesielt siden lokalet er en del av et bo- og habiliteringssenter, med brukere som rammes direkte av konferansens tema, som var rasebiologi. Politiet valgte likevel å tilrettelegge for at fascistene skulle få holde konferansen sin i fred.

På ettermiddagen forlot politiet gjerdene de hadde satt opp, og da benyttet noen av oss muligheten til å gå rundt gjerdet, slik at vi igjen kunne stå utenfor hovedinngangen. Politiet kom løpende fra alle retninger, men vi holdt stand og ropte slagord for å forstyrre konferansen. Da vi så at vi ikke kom nærmere, bestemte vi oss for å gå opp igjen. Da gikk politiet til angrep.

28 antifascister ble sendt til Grønland for å tilbringe de neste 18 timene på glattcelle. Med seg ut hadde de bøter på tilsammen over 300 000 kroner. Vi mener at blokade var riktig taktikk og til tross for bøtene, ser vi på dagen som en seier for antifascister i Oslo.

Bøteterror

Politiet benytter bøtelegging som taktikk for å stoppe antifascistisk mobilisering. Gjennom å solidarisk dele på bøtene avvæpner vi politiet.

Bidra til bøtefondet gjennom å vippse valgfritt beløp til 580320 eller ved å overføre til kontonummer 1254.63.08608.

For internasjonale overføringer kan man benytte informasjonen nedenfor:
IBAN: NO9012546308608
BIC/SWIFT: CULTNOK1
ROUTING BIC: DNBANOKK
Bøtefondet håndteres av Oslo mot Rasisme.

Ps. I politiets begrunnelse til bøtene kan man lese at Scandza også denne gang slet med matleveransen. Vi anbefaler en hederlig norsk matpakke til neste gang!