Categories
Nordiske Motstandsbevegelsen Selvstendighetspartiet

Hvitsnippen fra Rena

Kommunevalget er straks her og de fleste partier er igang med valgkamp. Blant dem finner vi Selvstendighetspartiet som den siste tiden har stått plassert langs Karl Johan for å plage den vanlige Osloborgeren på vei til og fra jobb.

Til tross for at partiet fører frem en politikk basert på klassesamarbeid og mot klassekamp, for segregasjon og «tilbakevandring», for «grunnlovsfestet kjernefamilie» og mot abort, og selv om aktivister fra den åpent nazistiske organisasjonen «Nordiske Motstandsbevegelsen» henger rundt valgteltet deres og partiets valgkampsansvarlige så sent som i 2018, visstnok den gang for et annet partis regning, deltok ved et nazistisk møte i Ukraina – så nekter Selvstendighetspartiet for å være det minste fascistiske. Oppramsingen kunne ha vært enda lenger og ShP ville fortsatt nektet for å være en del av den bevegelse de deler all ideologisk tankegods med. Men la oss ta en nærmere titt på styremedlem, ungdomspartileder og sertifisert hvitsnipp Aleksander Hansen Myrvang.

Myrvang skrev nylig en kronikk på bloggen Resett. Kronikken gir mest preg av å være en usammenhengende assosiasjonslek som starter ett sted og slutter et annet. Men helt i begynnelsen gir han uttrykk for å ha vært forsiktig med sine «politisk ukorrekte» meninger. Vi kan ta å undersøke om det stemmer overens med virkeligheten.

Allerede i 2012 delte Aleksander poster på facebook som støttet Norwegian Defence League. Greit nok; tidligere leder av NDL er nå også aktiv i Selvstendighetspartiet, det betyr sikkert ingenting.

I 2013 kan vi se hvordan Aleksander bestiller propagandamateriell fra «Nordiske Motstandsbevegelsen». De er jo tross alt ekte nazister. Men alle mennesker kan gjøre feil og Aleksander var kun 18 år.

4 år senere, 2017, gjennomfører «Nordiske Motstandsbevegelsen» en fiaskodemonstrasjon i Gøteborg. Mitt blant nazistene ser vi den da 22 år gamle Aleksander, maskert, men ikke godt nok.

Sommeren 2018 er Aleksander tilbake i rampelyset. Alliansen, Ekte Nyheter og venner, arrangerer en mikrodemonstrasjon til støtte for den britiske fascisten Tommy Robinson. Aleksander deltar og bærer på et flagg som representerer den franske fascistgruppen Génération Identitaire. Der og da slet han dessverre med å argumentere for sin sak og valgte å gjemme seg bak politiet.

Nå om dagen står han med bakoversleik og dress på Karl Johan. Kanskje er han bedre på å argumentere, hvem vet. Derimot vet vi at Aleksander Hansen Myrvang har lang fartstid i det fascistiske miljøet og det er ikke en tilfeldighet at Myrvang i dag er i Selvstendighetspartiet.